Czy trzeszczące plastiki w Octaviach no norma czy z moją jest coś nie tak. Mianowicie chodzi mi o to, że jak jadę po nierównościach to z okolic drzwi i słupka dochodzą odgłosy jakby plastik tarł o plastik. może ktoś wie co zrobić by w moim aucie nastała cisza.
mozna i silikonem, ale można zrobić profi wyciszenie wnętrza. polega to na tym, że na krawędzie plastików zakłada się paski miękkiego tworzywa. nic nie skrzypi, nic nie widać z wierzchu. pewnie jak ktoś umie to można samemu, ale lepiej wyguglać jakiegos fachowca.
No to czekam do wiosny i spróbuje okleić te krawędzie cienkimi uszczelkami okiennymi, widziałem takie silikonowe przeźroczyste, może pomoże. Radio to dobry pomysł, ale z rocznym dzieckiem na tylnym siedzeniu już nie do zrealizowania.
dzięki panowie.
Radzę sprawdzić zawias drzwi dolny. Sprawdzić luz drzwi góra dół przy otwartych drzwiach, u mnie przy otwartych nie ma luzu, ale gdy domknę je, nie zamykając na zamek, to wtedy jest z 1cm luzu, zawias dolny do wymiany. Też trzeszczało na początku, potem pukało, a teraz puka i trzeszczy przy każdym hamowaniu i ruszaniu, dodatkowo na nierównościach. Dobija mnie to dlatego zawias trzeba wymienić, zanim poleci górny i będzie trzeba rozbierać dechę żeby odkręcić śrubę
No, i wszystko jasne. Dziś nadszedł czas rozbierania drzwi w celu wymiany mechanizmów elektrycznych szyb, a przy okazji możliwość wyciszenia plastików. Okazało się że problemem jest poprzedni właściciel który po demontażu boczków nie powkręcał śrub w raczki i pogubił cześć wkrętów i kostek plastikowych mocujących boczki. Generalnie większość plastików połamanych. Masakra jakaś. Jutro podjadę na jakieś szroty i do serwisu. mam nadzieje że dokupię te braki. Poskręcam jak fabryka nakazała i może trzaski ustaną.
ruwado, pisałeś, że słupek z podsufitką. Na słupku w miejscu gdzie możesz zmieniać wysokość zamocowania pasa bezpieczeństwa jest śruba. Odkręcasz i jakimś silikonowym olejem możesz posmarować łączenia, które "warczą"
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz